Enescu la Paris. Concert "Academia Sighișoara"

Enescu la Paris Concert "Academia Sighisoara"

Institutul Cultural Român de la Paris vă invită la concertul "Enescu la Paris", interpretat de fondatori și profesori de la  "Academia Sighișoara".

„ Academia Sighișoara”, este un festival european, fondat în anul 1993, de către muzicianul de origine română Alexandru Gavrilovici și flautistul elvețian Heidi Indermuhle. Ceea ce a început ca un modest master pentru tinerii muzicieni din Elveția și din România, în enigmaticul oraș Sighișoara, a devenit, în cațiva ani, un important festival muzical, care a atras atentia specialiștilor din toată lumea.Festivalul a beneficiat de participarea unor specialiști de talie internatională, ca Gerardo Vila, precum și profesori renumiți, care au ținut cursuri muzicale și au participat la secțiunile de concert ale Festivalului. Din anul 2009, Festivalul și-a adaugat o sectiune vizuală, denumită Mediab Film. Festivalul „Academia Sighișoara” a beneficiat de sprijinul financiar al Guvernului Elveției și al Guvernului României, precum și a numeroși sponsori, companii românești si străine.

ICR Paris prezintă acest concert, pentru promovarea valorilor francofoniei la Sala Bizantină a Palatului de Béhague, reședința ambasadorului României în Franța.

Concertul "Enescu la Paris vă propune lucrări ale maestrului român , dar și lucrari ale prietenilor apropiați și colaboratorilor săi, realizate în perioada pariziană a acestuia.

Loc: Sala Bizantină a Palatului de Béhague, reședința ambasadorului României în Franța.

Data: 5 mai 2017, de la ora 20,00

Participants: Marie Trottmann ( Suisse)- Harpe, Gerardo Vila ( Argentine- Suisse)- piano, Alexandru Gavrilovici ( Suisse) - violon

În program:

George Enescu

Allegro de concert

Harpa solo

Camille Saint- Saens

Fantaisie

Violon și harpă

Charles Koechlin

4 lucrări mici

pian solo

Gabriel Fauré

Andante-op.75

Violon și pian

George Enescu

Sonata" Torso"

violon și pian

Maurice Ravel

Sonate

violon și pian

Intrarea este liberă, cu rezervare obligatorie la telefon 01 47 05 15 31 sau e-mail:  institut@institut-roumain.org