Lansarea filmului "Sieranevada" în Republica Cehă

Lansarea filmului "Sieranevada" in Republica Ceha

Vineri, 18 noiembrie 2016, ora 20:00 la cinematograful Bio|oko din Praga, Institutul Cultural Român de la Praga împreună cu casa de distribuție Film Europe Media Company organizează lansarea filmului românesc „Sieranevada" de Cristi Puiu în Republica Cehă.

„Sieranevada" a deschis competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2016 şi ocupă unul din primele locuri în topul celor mai bune pelicule lansate în Franţa, potrivit unui clasament întocmit AlloCiné.fr. De asemenea,lungmetrajul lui Cristi Puiu este propunerea României la Oscar, secţiunea Cel mai bun film străin.

Acțiunea din „Sieranevada" are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Cristi Puiu a fost premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2004, pentru scurtmetrajul „Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea", iar pentru „Moartea domnului Lăzărescu" a fost distins cu trofeul secţiunii Un Certain Regard, la Festivalul de Film de la Cannes, în 2005.

Institutul Cultural Român de la Praga vă invită să vizionaţi unul din cele mai bune filme româneşti lansate în ultimul deceniu!