JAZZYCOLORS | Concert Marius Preda şi Mission Cimbalom

JAZZYCOLORS | Concert Marius Preda si Mission Cimbalom

27 noiembrie 2017, 20:00

Centre Wallonie-Bruxelles

46 Rue Quincampox

 

Tarife: 10€ – 8€ (redus) – 5€ (grup)

BILETE

 

Marius Preda s-a stabilit în anul 1993 în Olanda, unde a urmat cursurile Departamentului de Jazz al Conservatorului Regal din Haga, la clasa de Vibrafon. de atunci concertează în întreaga lume, în diferite formații și proiecte, devenind un nume de marcă în domeniu. A dezvoltat o nouă dimensiune a interpretării la țambal, devenind primul țambalist din istoria jazz-ului mondial. A evoluat pe scena Ateneului din București, alături de Filarmonica 'George Enescu', ca invitat al maestrului muzicii de film din Franța, Vladimir Cosma, dar şi în cadrul turneului Vladimir Cosma organizat de Institutul Cultural Român în Franţa şi Elveţia în 2016/2017.

Albumul Mission Cimbalom s-a născut prin colaborările lui Marius Preda cu muzicieni consacraţi ai scenei internaţionale, precum Arturo Sandoval, Mike Stern, Dennis Chambers, Tom Kennedy, Teymur Phell, Sanah Kadoura, Taco Gorter, Robin Koerts & Kiba Dachi. Cvartetul omonim, format cu Guy Nikkels, Taco Gorter şi Andor Horvath, transpiră muzica de pe album în numeroasele concerte din cadrul turneului internaţional al lui Marius Preda.

 

Alături de Marius Preda (ţambal, vibrafon, acordeon, nai, vocal) vor cânta Guy Nikkels (chitară), Taco Gorter (tobe) şi Andor Horvath (contrabas). Programul concertului va conţine compoziţii de pe cel mai recent album al artistului, Mission Cimbalom (Universal Romania, 2017), dar şi improvizaţii ale multi-instrumentalistului român.

 

Aflat anul acesta la a 15-a ediţie, Festivalul internaţional de jazz Jazzycolors, este organizat de FICEP şi se bazează pe un concept foarte atractiv: prezentarea publicului francez a celor mai bune grupuri de jazz din fiecare ţară participantă, concertele caracterizându-se prin calitate, originalitate, inovaţie. În 2016, festivalul Jazzycolors a reunit concertele prezentate de 25 de centre şi institute culturale. Ediţia de anul acesta a festivalului se va derula între 2 şi 30 noiembrie 2017.

Festivalul Jazzycolors este organizat de FICEP (Forumul Institutelor Culturale Străine din Paris).