Participare românească la Târgul de Carte de la Białystok

Participare romaneasca la Targul de Carte de la Bialystok

Institutul Cultural Român de la Varșovia va participa în perioada 21-23 aprilie, cu un stand propriu, la Târgul Internațional de Carte de la Białystok, singura manifestare de gen din partea de răsărit a Poloniei. La ediția din acest an, și-au anunțat participarea 70 de edituri, lista cuprinzând nume importante din Polonia, inclusiv cele care au publicat carte românească.

Organizatorii Târgului sunt Fundația Sąsiedzi, Opera și Filarmonica Podlaska – Centrul European al Artelor, Teatrul de Păpuși din Białystock.

Târgul se desfășoară pe durata a trei zile, în spațiul special al Operei din Białystok, sub patronajul primarului orașului Białystok și al prefectului regiunii Podlasie.

Institutul Cultural Român de la Varșovia va prezenta toate noile traduceri din literatura română, dicționare, manuale și albume, volume de istorie și eseuri având ca temă România. Toate publicațiile legate de România și literatura română, disponibile în prezent pe piața poloneză, vor putea fi achiziționate la standul românesc. Alături de cărți, vom pregăti materiale de promovare a traducerilor din literatura română și a Institutului. De asemenea, pentru editori și expozanții profesioniștii vom avea un material dedicat editurilor din România.