Lucrări de Geta Brǎtescu, Vlad Nancă, Paul Neagu, Ioana Nemeş și Cristian Răduţă, în expoziția colectivă "HALF-TRUTH", la Varșovia

Palatul Królikarnia - Muzeum Rzeźby

im. Xawerego Dunikowskiego

ul. Puławska 113a

02-707 Warszawa


10 septembrie – 22 octombrie 2017

Vernisare: 10 septembrie 2017, ora 18:00

Intrarea liberă


Muzeul Sculpturii Królikarnia prezintă lucrări provenind din colecţia Art Collection Telekom, una din puţinele colecţii internaţionale cu focus pe arta contemporană din Europa Centrală şi de Est.

Artiştii reuniţi în această expoziţie provin din ţări care au împărtăşit aceeaşi sortă dificilă de a se afla sub regimuri comuniste autoritare şi care au trecut prin procese similare de recuperare sau remodelare a identităţii naţionale. În ultimi zece ani, deoarece din ce în ce mai multe ţări încep să manifeste neîncredere faţă de procesul de globalizare, căutând adăpost în întoarcerea la valori conservatoare, diferenţele dintre Vest şi Est capătă noi semnificaţii.

Lucrările prezentate în expoziţia „PÓŁPRAWDA / HALF-TRUTH” („JUMĂTATE DE ADEVĂR”) se referă în special la evenimente istorice care au avut loc în ultimii 70 de ani, dar şi la experienţe individuale ale artiştilor, care îi leagă de respectivele zone ale Europei.

De asemenea, lucrările tratează şi subiecte universale şi de dată recentă.


Artiştii români prezenţi în această expoziţie sunt: Geta Brǎtescu, Vlad Nancă, Paul Neagu, Ioana Nemeş și Cristian Răduţă.

Alături de lucrările artiştilor din România, în expoziţie se regăsesc lucrări ale unor artişti din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Georgia, Macedonia, Polonia, Slovacia, Turcia, Ucraina şi Ungaria.

Curatori: Nathalie Hoyos, Rainald Schumacher, Ewa Kozik