Festivalul Fotografiei Românești în China, ediția a doua

Pentru a sărbători Ziua Națională a României - 1 decembrie, Institutul Cultural Român de la Beijing,Asociația Internațională „EURO FOTO-ART” din Oradea, România și China Network Online, organizează Festivalul Fotografiei Românești în China, cea de-a doua ediție, 2017.

Expoziția de artă fotografică contemporană „Frumoasa Românie” va fi prezentată la Centrul de Artă și Cultură HAMAH din Zhuhai, în perioada 1 - 15 decembrie 2017.

Cincizeci de lucrări semnate de către membrii AsociațieiInternaționale „EURO FOTO-ART”, artiștii fotografi Constantin Dancoglu, Ioan Ciobotaru, Mihai Moldovan, Gabriel Boholt, Ștefan Tóth, Ovi D.Pop și alții, sunt expuse în cadrul acestei ediții a festivalului și reprezintă frumoasele peisaje românești, câmpii, dealurile, Munții Carpați cu pădurile sale dese, Dunărea, Marea Neagră, portul și obiceiuri populare.

Prin amabilitatea domnului Chen Weilu, președintele China Network Online, în această perioadă, vor fi prezentate proiecții de digiporamă cu fotografii reprezentative despre România, puse la dispoziție de către Stefan Tóth, președinteleAsociației Internaționale „EURO FOTO-ART”, în câteva orașe ale Chinei, precum Guangzhou, Shunde, Shenzhen, Shanghai și Macao.

În ultimii cinci ani, Asociația Internațională „EURO FOTO-ART” și China Network Online, au organizat numeroase expoziții de fotografie de artă România – China, în cadrul cărora au fost expuse lucrări ce prezintă peisaje și obiceiuri populare românești.

Cel de-al treilea Festival dedicat Centenarului Marii Uniri, va avea loc în luna iunie 2018. Cu aceasta ocazie se va vernisa o expoziție reprezentativă dedicată Centenarului cu fotografii de epoca, dar și cu imagini realizate despre România contemporană.

Menționăm că, în perioada 27 noiembrie 2016 – 20 februarie 2017, ICR Beijing în colaborare cu Asociația Internațională „EURO FOTO-ART” a organizat prima ediție a Festivalului Fotografiei Românești în China, în cadrul căruia au avut loc o serie de expoziții de fotografie, prezentări, conferințe, proiecții de imagini artistice digitale, care au surprins peisaje și urbanistică, portul popular, viața de zi cu zi din România.

China Network Online, în parteneriat cu ICR Beijing și cu Asociația „EURO FOTO-ART”, ca un preambul al acestui festivalul, a organizat în orașul Shunde, la Shunde Art Exhibition Hall (sală asigurată de către China Nertwork Online), Expoziția de Fotografii „Frumoasa Românie”. Vernisajul a avut loc în data de 5 noiembrie 2016, zi în care au avut loc proiecțiile „Peșteri din România” (autor Szabó Claudiu EFIAP) și „China văzută de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP”. Expoziția a fost deschisă în perioada 5 – 20 noiembrie 2016.