EXPO | Mobile Churches

EXPO | Mobile Churches

Mobile Churches

Anton Roland Laub


Explorare vizuală a unui capitol dramatic și absurd al istoriei europene recente : deplasarea a șapte biserici și închiderea între ziduri a unei sinagogi, la București, în timpul regimului Ceaușescu.


Expoziţie

3 – 19 noiembrie 2017

Église Saint-Germain-des-Prés

(chapelle Saint-Germain et chapelle de la Vierge, au fond de l’église)

3, place Saint-Germain-des-Prés, Paris 6e

Commissariat d’exposition : Sonia Voss

In cadrul Festivalului Photo Saint-Germain


Album

Coordonare : Sonia Voss

Texte : Sonia Voss, Lotte Laub

Broșat, 16,5 x 22,7 cm, 144 pagini, 59 ilustraţii

Franceză / Germană / Engleză

Editor: Kehrer Verlag

ISBN 978-3-86828-838-4

29,00 €


Ïn anii 1980, Ceaușescu pune în aplicare, la București, programul său de « sistematizare » a capitalei României : o treime din centrul istoric este ras pentru a face loc unor edificii impozante, iar largi bulevarde sunt create pentru gloria regimului. În ciuda perseverenţei de a distruge bisericile, șapte dintre ele scapă acestei furii, fiind supuse unui tratament pe cât de extraordinar, pe atât de absurd : dislocate, puse pe șine, ele sunt deplasate și apoi mascate în spatele blocurilor de locuinţe. Sustrase peisajului urban, ele își continuă și astăzi viaţa lor secretă în amestecul arhitectural propiu orașului. Asociind imagini recente și materiale de arhivă,Mobile Churches dezvăluie o istorie fascinantă și în același timp necunoscută a istoriei românești recente.


Anton Roland Laub s-a născut şi a crescut în București. In 2000 se instaleaza in Germania, unde studiaza la Neue Schule für Fotografie si la Kunsthochschule Weissensee din Berlin. Istoria Bucurestiului, vazuta prin prisma urbanismului si stigmatele regimului dictatorial al lui Ceausescu stau in centrul operei sale fotografice.


Eveniment recomandat de ICR Paris.