Cinematografie: Apel la propuneri de proiecte

Cinematografie Apel la propuneri de proiecte

Între 15-17 septembrie 2016, are loc la Madrid Ventana del Cine Madrileño, un eveniment organizat în colaborare de autoritățile locale din Madrid (Comunidad de Madrid), Madrid Film Commission și Asociación Madrileña del Audiovisual cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Madrid. 

OBIECTIV: Scopul acestor trei zile de întâlniri profesionale este acela de a identifica posibile căi de colaborare între producătorii din domeniul cinematografiei din România, Spania și Mexic.

DESFĂȘURARE: Pe durata celor 3 zile se vor organiza prezentări, workshop-uri, sesiuni de pitching și întâlniri directe între producătorii participanți. De asemena, participanții vor vizita una din locațiile de filmare emblematice pentru cinematografia spaniolă aflate în Comunitatea Madrid. Reprezentanți ai instituțiilor din cele trei țări vor prezenta modalități de finanțare ale coproducțiilor.

PARTICIPANȚI: Din fiecare țară vor fi invitați 10 profesioniști din domeniul cinematografiei.

Pentru 7 din cei 10 profesioniști prezenți, organizatorii asigură toate costurile de deplasare (transport, cazare, masă), iar pentru 3 dintre aceștia cheltuielile de cazare și masă. Pentru a fi selectați să participe la aceste întâlniri, producătorii români trebuie să facă o propunere de proiect de lungmetraj (de ficțiune, documentar, animație etc.) care să implice într-un fel Spania sau Mexicul: unul din personaje să fie din Spania / Mexic sau să cuprindă scene care se petrec în Spania / Mexic, povești legate de istoria locală etc.

SELECȚIE PARTICIPANȚI: Producătorii interesați trebuie să completeze formularul de mai jos ("FACT SHEET") și să îl transmită completat până la data de 17 iunie 2016 la adresa de email diana.internacional@amaudiovisual.es.

Propunerile de proiecte selectate de organizatorii spanioli vor fi transmise tuturor participanților înainte de data de începere a Ventana del Cine Madrileño.