Filme româneşti la Festivalul de Filme Scurte „Żubroffka” din Polonia

În perioada 6-10 decembrie 2017, la Białystok, are loc cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Filme Scurte „Żubroffka”.


La această ediţie, în competiţia pentru cea mai bună producţie de scurtmetraj din cadrul secţiunii „Okno na wschód” („Fereastră către răsărit”) au fost selectate două filme româneşti:

Cutia albă, regia Mihai Păcurar

vineri, 8 decembrie, ora 16:00, Kino Forum

sâmbătă, 9 decembrie, ora 18:45, Camera Cafe

Scris/Nescris, regia Adrian Silișteanu

vineri, 8 decembrie, ora 18:00, Camera Cafe


România va fi prezentă în Festival și prin secțiunea „Mic dejun cu cinematografia românească”, în cadrul căreia vor avea loc o prelegere despre România, degustări de produse specifice româneşti şi proiecția unui bloc de 1.30-2 h de filme de scurtmetraj recente, urmată de o discuție despre filmele vizionate și cinematografia românească.

Secțiunea „Mic dejun cu cinematografia românească”, este programată duminică, 10 decembrie, de la ora 11:30, la clubul Zmiana Klimatu. 

Din selecţie fac parte următoarele filme: Mă cheamă Costin, regia Radu Potcoavă, Pipa, sexul și omleta, regia Ana-Maria Comănescu, Mamă, tată, am să vă spun ceva, animație realizată de Paul Mureșan, O noapte la Tokoriki, regia Roxana Stroe, Sechestrați fără voie, regia Tudor Botezatu, Când afară ninge, regia Conrad Mericoffer, Offstage, regia Andrei Huțuleac.

Filmele vor fi prezentate în versiunea originală, cu subtitrare în polonă şi engleză.

Grupajul de scurtmetraje va fi prezentat şi în secţiunea „Proiecţii speciale”, în data de 7 decembrie 2017, de la ora 17:00, la Centrul Cultural din Narew.