Tradiţii de Crăciun de la Putna la Praga

Traditii de Craciun de la Putna la Praga

Institutul Cultural Român de la Praga, în colaborare cu Asociaţia Românilor din Republica Cehă şi Parohia Ortodoxă de Limba Română de la Praga, vă invită la concertul de colinde şi tradiţii de Crăciun al grupului folcloric vocal-instrumental “Fiii Putnei”.

Evenimentul va avea loc duminică, 3 decembrie 2017, ora 12:00, în incinta Bisericii Ortodoxe de Limba Română Sf. Arh. Mihail din parcul Kinsky (Kinského zahrada), Praga 5.

Grupul folcloric vocal-instrumental “Fiii Putnei” a fost înfiinţat în 2012 şi este format din elevi și studenți cu vârste cuprinse între 12 și 20 ani, coordonaţi de către părintele profesor Bogdan Vasile Negrea.

Biserica Ortodoxă Sf. Arh. Mihail a fost construită în stilul baroc sătesc, în a doua jumatate a secolului al XVII -lea, în comuna Velke Loucky de lângă Mukacevo. Actualmente, biserica face parte din colecţia departamentului etnografic al Muzeului Naţional din Praga, iar din 2008 este folosită de către Biserica Ortodoxă a Cehiei şi Slovaciei ca Parohie Ortodoxă de Limba Română .

Vă aşteptăm cu drag!