Prelegere despre cultura românească la Universitatea Baoding

ICR Beijing este  în curs de a stabili un parteneriat cu Universitatea din orașul Baoding, provincia Henan. Pentru început, au fost perfectată o prelegere privind artele plastice în România. În lunile mai-iunie 2017, va fi organizată o expoziție de grafică, sub semnătura artiștilor Mircia Dumitrescu, Zuzu Caratănase și Florin Stoiciu. De asemenea, în ultima decadă a lunii iunie 2017, doi pianiști români vor susține un concert în memoria lui Dinu Lipatti.

Marți, 2 mai 2017, domnul Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, le va vorbi studenților și profesorilor de la artele plastice despre cultura țării noastre. Prelegerea va cuprinde în prima parte o prezentare de ansamblu a țării noastre, iar în partea a doua vor fi furnizate date privind evoluția artei plastice românești, de la începuturi până la Adrian Ghenie. Partea a doua a conferinței reia discursul susținut de Mihai Plămădeală, în data de 18 martie 2017, la sediul ICR Beijing, când au fost prezentate trei generații de artiști graficieni români, Vasile Kazar, Octav Grigorescu, Mircia Dumitrescu, Aurel Bulacu, Ioan Delamare Atanasiu, Nicolae Aurel Alexi.

Conferința va fi agrementată de imagini powerpoint.

Orașul Baoding este oraș străvechi – unul dintre cele 13 orașe din China cu o populație de peste 10 milioane locuitori. Universitatea, înființată în 1904, cu 24 facultăți și specializări, are 14.500 studenți.

ICR Beijing a susținut și susține în mod frecvent prelegeri pentru elevii și studenții chinezi, evenimente extrașcolare foarte populare în China, în vederea prezentării țării noastre, a artei și culturii, ca primi pași în cunoașterea și stimularea interesului tinerei generații pentru România.