„Luceafărul”, spectacol bilingv la Institutul Cultural Român

Marți 28 martie și joi, 30 martie 2017, de la ora 19.30, vă invităm la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru, nr. 38, pentru un spectacol de teatru inedit, în limbile română și chineză : „Luceafărul”, adaptare după Mihai Eminescu.

Trupa Marvala, formată din actori amatori, prezintă într-o manieră nouă și surprinzătoare drama iubirii neîmplinite, într-un spectacol de lumini şi muzică, dans şi interpretare dramatică a versurilor eminesciene. Cătălina, ajunsă în Cer, participă ca spectator şi povestitor în propriul trecut. Luceafărul îşi dansează tristeţea şi schimbările. Cătălin îi arată fetei iubirea adevarată, îi trezeşte trupul. Acţiunea se petrece în două planuri simultan: în cer, unde Cătălina trăieşte ca spectator emoţiile trecutului și pe pământ unde viața îşi urmează cursul.

Spectacolul îndeamnă la reflecție și ne transmite îndemnul de a depăși cercul strâmt al vieții, de a deschide perdeaua care ne acoperă privirea, de a tinde spre introspecție și a merge în întâmpinarea iubirii primare, pure.

Marvala a pornit din dorința de a îmbina pasiunea pentru teatru cu limba chineză, iar startul a fost dat de către Alina Chiriac, fondatoarea proiectului. A adunat alături oameni care împărtășesc aceeași pasiune și împreună au reușit să creeze o dramatizare atipică a celebrului poem „Luceafărul”, semnat de inegalabilul Mihai Eminescu.

În momentul de față, trupa este formată din jurnalistul, cunoscut și sub numele de DaddyCool, Robert Diaconeasa, Valentin Tînjala, care, deși este actor amator, a început să joace teatru alături de actori profesioniști, Andrada David, care îmbină cu succes poziția de manager al unui magazin renumit de haine, cu pasiunea ei principală, actoria, Oana Zara, masterandă UNATC, dar cu toate acestea dansează pentru cei mai buni artiști din țara, printre care Loredana Groza, Horia Brenciu sau Andra.Cu toate că nu a fost parte din grupul care a performat în Beijing Meiyi Lee, s-a alăturat trupei datorită iubirii pe care o are față de poezie.Și nu in ultimul rând Răzvan Pârlog, absolvent al facultății de regie, a coordonat cu succes mai multe scurt metraje românești.

Printre oamenii care au crezut în acest proiect se numără Ana Novic, una dintre cele mai inovatoare figuri din moda româneasca venind întotdeauna cu elemente unice, pentru publicul căruia i se adresează.

Institutul Cultural Român din capitala Chinei a susținut spectacolul bilingv, în limbile română și chineză. Premiera, care a avut loc la DrumTower West Theatre din Beijing, pe 15 ianuarie 2017, de Ziua Culturii Române, a stârnit ropote de aplauze, spectatorii chinezi fiind fascinați de latura filozofică a poemului, de faptul că s-a jucat bilingv, dar și cum poezia s-a îmbinat cu teatrul și cu dansul contemporan.

Accesul publicului la eveniment este liber,în limita locurilor disponibile.

Contact: Directia Comunicare si IT, 031 7100 624,biroul.presa@icr.ro